2011. szeptember 19., hétfő

Teresita nővér 104 éves ... és BOLDOG! :-)

Teresita nővér, spanyol ciszterci rendi szerzetes szeptember 16-án ünnepelte 104. születésnapját. Ajándékot is kapott erre a napra: egy levelet XVI. Benedek pápától.

Klauzúrás nővérként rekordot állított fel hosszú életével: 85 éve él a kolostor falai között. A madridi Ifjúsági Találkozó előtt felfedte nagy vágyát, hogy találkozhasson a Szentatyával. Fratini érsek, pápai nuncius néhány órával később már közölte is vele a jó hírt: augusztus 20-án lehetősége lesz rá. Megható találkozás volt: a 104 esztendős nővér kísérőjét a pápa felismerte, mert korábban munkatársa volt a Hittani Kongregációban, amelynek Ratzinger bíborosként a prefektusa volt – számol be az eseményről a Zenit hírügynökség.

A vatikáni államtitkárság tanácsosa által aláírt levélben a pápa bátorította a nővért, hogy Krisztusban gyökerezve továbbra is maradjon a hit, a remény és a szeretet lámpása, ezzel tanúsítva a világ előtt, hogy az élet teljessége van abban, ha örömmel teljesítjük Isten akaratát.

Teresita nővér 1908-ban született, szinte egész életét egy Madridtól 100 kilométernyire északkeletre fekvő kolostorban töltötte Guadalajar körzetében. Tizenkilenc évesen lépett be a zárdába, éppen azon a napon, amikor Joseph Ratzinger megszületett: 1927. április 16-án. Húsz éven keresztül a kolostor vezetője volt, ebben az időszakban kilenc társával együtt írtak egy könyvet ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como éste? (Mit keres egy hozzád hasonló lány egy ilyen helyen?) címmel.

Idén augusztus 20-án életében másodszor hagyta el a zárda falait, hogy találkozzon Benedek pápával. Először a spanyol polgárháború (1936-1939) idején kellett kilépnie a kolostorból, akkor a drámai események kényszere miatt.

(forrás:Magyar Kurír)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése