2011. szeptember 1., csütörtök

A PÉLDAKÉPEM :-)

Jézus születésének hírüladása

26A hatodik hónapban az Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába 27egy szűzhöz, aki egy Dávid házából való férfinak, Józsefnek volt a jegyese, és Máriának hívták. 28Az angyal belépett hozzá és megszólította: "Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál." 29E szavak hallatára Mária zavarba jött, és gondolkozni kezdett rajta, miféle köszöntés ez. 30Az angyal ezt mondta neki: "Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. 31Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni. 32Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak trónját, 33és uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége." 34Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?" 35Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: "A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni. 36Íme, rokonod, Erzsébet is fogant öregségében, s már a hatodik hónapban van, noha meddőnek mondták, 37mert Istennél semmi sem lehetetlen." 38Mária így válaszolt: "Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint." Erre az angyal eltávozott.

(Lukács 1, 26-38)

Új élet születik, Mária szíve alatt megfogan Isten Fia. A fogantatás Isten teremtő tette, amire Mária hittel IGEN-t mond, így testesül meg Jézus.

Mária meglepődött, nem számított az angyal érkezésére. Nem tudta akkor még, hogy mi fog történni, nem tudta a jövőt. És mégis. IGEN-t mondott, legyen úgy, ahogy az Úr akarja, mert az Úr tudja, mit miért tesz! Igen, bízott az Úrban!

Ezért (is) példaképem Mária, szeretnék én is így, ilyen szinten bízni az Úrban, hogy amire hív – bármi is legyen az (!) – én is tudjak IGEN-t mondani! Hogy őszinte legyek, még van mit fejlődnöm …

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése