2012. január 11., szerda

"A Jézussal való barátság sosem okoz csalódást ..."

XVI. Benedek pápa decemberben fogadta a fiatalok 44 fős küldöttségét. Az Úrral való barátság állt beszédének középpontjában.

„A Jézussal való barátság sosem okoz csalódást” – hangsúlyozta a pápa. Arra hívta a társulat ifjú tagjait, hogy vigyék el az evangélium szépségét társaiknak is, és buzdította őket, hogy nagylelkűen kötelezzék el magukat a kevésbé szerencsés sorsú gyermekek mellett.

A Szentatya buzdította a fiatalokat, hogy bátran válaszoljanak az Úr barátságára, mert Ő sosem okoz csalódást számukra. Hívhatja őket arra, hogy legyenek a szeretet ajándéka egy másik személy számára, együtt családot alapítva vagy arra, hogy papként, szerzetesként, misszionáriusként az Úrnak ajándékozzák életüket.

„Legyetek mindig érzékenyek azok iránt, akiknek szükségük van a segítségre. Tegyetek úgy, mint Jézus, aki sosem hagyta magára az embereket problémáikkal: osztozott nehézségeikben, mindig befogadta, segítette, és Isten erejével és békéjével ajándékozta meg őket” – zárta a Katolikus Akció fiataljaihoz intézett beszédét XVI. Benedek pápa.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése