2012. január 9., hétfő

Drága Szentlélek! :-)

Szentlélek Úristen, aki egykor égő nyelvek alakjában szálltál az apostolokra és hívekre, kérünk áraszd el szívünket újra- és újra bőséges kegyelmeddel, hogy ajándékaid, amelyeket a bérmálás szentségében kaptunk, ne váljanak ítéletünkre, hanem lelkünk üdvösségére legyenek, és Isten dicsőségét szolgálhassuk velük. Amen.

Szentlélek Úristen, bölcsesség Lelke, taníts és buzdíts bennünket arra, hogy mindig és mindenkor először Isten Országát keressük, azután rendületlen bizalommal várjuk Istentől, hogy megadja a többit is, amire szükségünk van. Amen.

Szentlélek Úristen, értelem Lelke, taníts és buzdíts minket arra, hogy jól megértsük milyen kevéssé kell venni mindazt, ami emberi, földi, mulandó, és milyen nagyra kell becsülni ami mennyei és örökkévaló. Amen.

Szentlélek Úristen, jó tanács Lelke, taníts és buzdíts minket arra, hogy minden dolgunkat úgy végezzük, hogy a bűn veszedelmét elkerüljük, és Isten és emberek előtt kedvességben növekedjünk. Amen.

Szentlélek Úristen, erősség Lelke, taníts és buzdíts minket arra, hogy egész életünkben állhatatosak legyünk a jóban, az igazság útján elénk kerülő akadályokat elszánt bátorsággal legyőzzük. Tudjunk hűségesek lenni a legkisebb dolgokban, de merjünk a legnagyobbakra is vállalkozni, tudván, hogy mindent megtehetünk abban, aki minket erősít. Amen.

Szentlélek Úristen, tudomány Lelke, taníts és buzdíts minket arra, hogy a szentek nyomdokait kövessük, a lelki tökéletesedésre segítő ismeretekre szert tegyünk, és azokat egész életünkben gyakoroljuk. Amen.

Szentlélek Úristen, jámborság Lelke, taníts és buzdíts minket arra, hogy szerető, gyermeki szívvel közeledjünk Istenhez, szentjeihez, különösen Jézus Szentséges Szívéhez, a Boldogságos Szűzanyához, Máriához, és Szent Józsefhez, az ő tisztaságos hitveséhez, és szívünk-lelkünk oda vonzódjék, ahol az igazi boldogság vár reánk. Amen.

Szentlélek Úristen, istenfélelem Lelke, taníts és buzdíts bennünket arra, hogy életünk fogytáig ahol állunk, ahol járunk, bármit teszünk, bárhol vagyunk, Isten akaratán legyen szemünk és szívünk, és szemünk előtt tartva, hogy Ő mindenütt jelen van, óvakodva elkerüljük ami neki nem tetszik, és szíves örömmel végrehajtsuk, ami kedvére való. Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése