2011. augusztus 30., kedd

Papok és szerzetesek vallanak hivatásukról ...




Papok, szerzetesek vallanak hivatásukról az interneten

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája videókat tartalmazó weboldallal segíti a hivatáskeresőket. A felvételeken papok, szerzetesek, szerzetesnők beszélnek hivatásukról.

John Gerth atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Határozottan emlékszem, egyszer mondtam anyukámnak, ha megnövök, pap akarok lenni. A következő héten meg talán azt, hogy tűzoltó.”

Jim McNulty atya (Detroiti Főegyházmegye)
„A szeminárium gondolatára az jutott eszembe: azt akarod, hogy soha többé ne járjak senkivel, ne legyenek gyerekeim – ugye ez csak vicc?”

Christopher Martin atya (St. Louisi Főegyházmegye)
„Máig megdöbbent és alázattal tölt el, mennyire szeretik az emberek a papjaikat.”

Joseph Pellegrino atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Azt hiszem, az egész egyházban az én hivatásom az egyetlen, ahol az embernek az a munkája, hogy Istennel beszélget – ilyen munkát érdemes végezni.”

Az egyházban a papság mellett számos más lehetőség is nyílik. Sok nő hall hívást a szerzetesnői életre. A szerzetesközösségek mindig nyitottan fogadnak férfiakat és nőket egyaránt. Akik a szerzetesi hivatáson gondolkoznak, sok jó tanácsot hallhatnak olyanoktól, akik megtették a nagy lépést:

Michele Schafer klarissza jelölt
„Egyszer megkérdezte valaki, hogy még mindig borotválom-e a lábamat. Mire mondtam, hogy hát persze, normális életet élünk.”

Mary Fidelis klarissza nővér
„Ez nem úgy van, mint amikor valaki hivatást választ. A szerzetesi hivatást nem választja, hanem kapja az ember.”

Augustine Marie klarissza nővér
„Minden katolikus lánynak el kellene gondolkoznia a szerzetesi életről, lehetőséget kellene adnia az Úrnak, hogy kiderüljön, erre az életformára teremtette-e.”

A foryourvocation.org weboldal látogatói szülők, nevelők, ifjúsági vezetők gondolatait is meghallgathatják. Az angol és spanyol nyelvű honlap fórumot ad azoknak, akik megszólítják a hivatáskeresőket, és azoknak, akik hallani szeretnék, mit jelent a papi, szerzetesi hivatás azok számára, akik benne élnek.

(forrás: http://metropolita.hu/2011/07/21/video-papok-szerzetesek-vallanak-hivatasukrol-az-interneten/ )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése