2012. április 25., szerda

Nagymarosi Levél

Nagymarosi Levél
minden Krisztust kereső közösségnek
2012 tavaszán

„Téged ki vezet?”
„Most akkor Te vezetsz vagy én vezetek?” – Ismerős a mondat?
Azt mondják, mikor táncolsz, egyszerre kell figyelned partneredre, miközben a válla fölött átnézve közös mozgásotok irányát is szemmel tartod. Ugye, fiúk, mikor táncoltok, nem úgy vezetitek párotokat, mintha csak rajtatok, a ti erőtökön és ügyeskedéseteken múlna egy-egy mozdulat sikere? Ugye, lányok, mikor vezetnek benneteket, mozgásotok nem egy rongybabáéhoz válik hasonlóvá?

A táncban megtanulunk ráhagyatkozni párunk mozdulataira, miközben együtt lendülünk a zene ritmusával, figyeljük önmagunk rezdüléseit is, és együtt figyelünk haladásunk irányára.

Éppen ilyen az Istennel való kapcsolatunk is: épp erről szól önmagunk evangelizációja. Ahogy egyre többet és többet táncolunk együtt, megtanulom értelmezni Isten szelíden vezető mozdulatait.
Felismerem Jézus rajtam pihenő gyengéd tekintetét. Megtanulok ráhagyatkozni Isten szavára és szándékára, akinek kezében nem rongybaba módjára ringatózom, mert mozdulataink formái, haladásunk iránya kettőnk között, Isten szelíd vezetése és a saját akaratom egységében teljesedik ki.

A májusi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó témája önmagunk evangelizációja lesz. De azt is mondhatnánk, “tánciskolába várunk”, ahol együtt elkezdhetjük megtanulni, mit jelent Jézusra és az evangéliumra hagyatkozva, Vele együtt folytatni ezt a „táncot”.
Várunk május 19-én, reggel 9 órakor a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra!
Készüljünk együtt május első három hetében a találkozásra!
  • Első hét: Emlékezz vissza: mikor találkoztál életedben először Isten szeretetével? Ha visszatekintesz eddigi életedre, az Ő gyengéd vezetését láthatod, amelybe a nehézségek is beleférnek. Életednek ez a fajta szemlélése jobb, mint egy képeskönyv lapozgatása. Ha közösségedben módotok van rá, osszátok meg egymással ezt a tapasztalatot!
  • Második hét: Próbáld meg minden napodat Jézus szerető tekintetének keresésével kezdeni és befejezni! Jusson eszedbe napközben is, hogy ebben a pillanatban is ez a szelíd tekintet kísér!
  • Harmadik hét: Keress a Szentírásban egy részt, amely megerősít Téged Isten vezetésére való hagyatkozásodban. Osszátok meg a közösségben a választott részekkel kapcsolatos tapasztalataitokat. Beszéljetek arról is, hogy ezek a szentírási részek milyen kihatással lehetnek az életetekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése