2011. december 25., vasárnap

"A konszekrált élet olyan, mint egy HÍD..."

XVI. Benedek pápa így fogalmazott 2011. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet napján elhangzott apostoli buzdításában:

„A konszekrált élet erőteljes módon tanúságot tesz az Isten és ember közötti kölcsönös keresés mellett, az iránt a szeretet iránt, amely vonzó a számukra. A konszekrált személy azáltal, hogy ő az ami, a pápa magyarázata szerint olyan, mint egy híd Isten felé mindazok számára, akik vele találkoznak. A konszekrált élet azért fontos, mert pontosan a feltétlen odaadás és a szeretet jelei főként egy olyan világban, amelyben komoly szenvedést okoz a sötétség és a haszonelvűség, és mert tanúságot tesz a természetfeletti szeretetről, visszavezeti az eltávolodott emberi életet és választ ad az Úr végtelen szeretetére.”

(konszekrált/megszentelt élet: a megszentelt személy az a férfi vagy nő, aki Isten hívásának és a Szentlélek ösztönzésének engedelmeskedve elhatározza, hogy az evangéliumi tanácsoknak megfelelően él, Krisztust követve ezen a sajátos módon, hogy neki ajánlja magát osztatlan szívvel.)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Admin,

    Kiegészítés a bejegyzéshez:
    az eredeti pápai megnyilatkozás alapján, amely itt található:
    http://philomelablogja.blogspot.com/2011/08/xvi-benedek-papa-konszekralt-eletrol.html
    született a következő bejegyzés adventben, mert nekem is nagyon tetszettek a pápa szavai:
    http://hivatastisztazas.blogspot.com/2011/12/adventi-elmelkedes-megszentelt-eletrol.html

    Szeretettel és imádsággal:

    Mária Eszter

    VálaszTörlés